Onderwijzers moeten kinderen insmeren op zonnige dagen

Nee, dit gaat mij te ver: Onderwijzers op de basisschool moeten op zonnige dagen leerlingen insmeren tegen verbranding, vindt KWF Kankerbestrijding. Behalve de ouders zijn ook scholen verantwoordelijk voor de bescherming van kinderen tegen de schadelijke werking van de zon, zegt een woordvoerder van de stichting. Ik vind het prima dat er wat flessen zonnebrand in de klas worden gezet waar de kinderen op worden gewezen, maar onderwijzers nog meer taken geven… Nee, dat lijkt mij niet zo heel verstandig. Ouders moeten er op zonnige dagen voor zorgen dat de kinderen ingesmeerd op school komen, vindt KWF. Maar omdat het zonnebrandmiddel halverwege de dag is afgespoeld of weggeveegd, moet de school ervoor zorgen dat de kinderen weer zijn ingesmeerd voordat ze op het schoolplein gaan spelen. De PO-Raad vindt het belangrijk dat scholen een bijdrage leveren aan zonnebrandpreventie, maar vindt het aan de scholen zelf om te beslissen in welke vorm ze dit doen.

Lees ook:Ouderavonden op school moeten verplicht worden
Lees ook:Laten we ook weer eens aan het normale kind denken!
Lees ook:Kinderen 12 uur per dag naar school: toekomstmuziek?
Lees ook:Leerplichtambtenaren grijpen Amsterdamse kinderen op Schiphol
Lees ook:Bij 80% van de scholen is de verkeerssituatie onveilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>