Geef je jonge kind vooral pinda’s!

Uit een Brits onderzoek blijkt dat het risico op het ontwikkelen van een pinda-allergie met meer dan 80 procent vermindert als baby’s al op jonge leeftijd pindaproducten eten.  Trek die potten Calvé maar open dus!  Onderzoekers van het Kings College in Londen bestudeerden 640 kinderen tussen vier en elf maanden oud, die allemaal al voortekenen vertoonden van het ontwikkelen van een pinda-allergie. De kleintjes hadden bijvoorbeeld al last van een andere allergie of eczeem. De ene helft van de groep kreeg regelmatig een snack op basis van pinda’s, de andere helft vermeed juist pinda’s. Normaal gesproken zouden 14 van de 100 risicokinderen een pinda-allergie ontwikkelen voor hun vijfde levensjaar. Maar van de groep proefpersonen die regelmatig een pindasnack kreeg, ontwikkelden slechts twee op de 100 kinderen een allergie.  “Dit is voor het eerst dat we daadwerkelijk de ontwikkeling van een allergie kunnen voorkomen”, zegt onderzoeker Gideon Lack tegen BBC. “We realiseren ons dat dit precies tegen het eerdere advies ingaat. Dit is echt een cultuurverschuiving.”  De onderzoekers raden wel af om kinderen onder de vijf al hele pinda’s te laten eten, omdat er wel gevaar bestaat dat de pinda’s in het verkeerde keelgat schieten.

Lees ook:Dodelijke pinda-allergie bij kinderen te genezen
Lees ook:Pinda-allergie bij kinderen mogelijk op te lossen
Lees ook:Voedselallergie vaak aanleiding tot pesten
Lees ook:Twee keer per maand vis, vermindert allergiekans bij baby’s
Lees ook:Allergische kinderen mogen geweigerd worden op dagverblijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>