Maak je niet zo dik om je moeilijke etertje!

Ook zo’n probleem met je kind als het op eten aankomt? Geen paniek, het trekt waarschijnlijk vanzelf weg, zo blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum.Sebastian Cardona Cano en zijn collega’s gebruikten gegevens over 4.018 kinderen.De moeders rapporteerden meerdere keren over hoeveel moeite hun kind had met het eten. Dat deden ze toen het kind achttien maanden was en nogmaals toen die drie jaar en zes jaar was. De kieskeurige eters werden vergeleken met een controlegroep van leeftijdsgenoten die juist alles lustten.

Van de kinderen die anderhalf jaar oud waren, werd 26,5 procent door hun moeder als een kieskeurige eter bestempeld. Op 3-jarige leeftijd, gold dat nog steeds voor 27,6 procent. Van de 6-jarigen was echter nog maar 13,2 procent kieskeurig met eten. De onderzoekers stelden vier patronen vast in de ontwikkeling van het eetgedrag van de kinderen. Meer dan de helft was nooit kieskeurig. Een derde was bij een bepaald meetmoment niet kieskeurig, maar op een ander meetmoment juist wel. En 4 procent was bij alle meetmomenten kieskeurig. Nog eens 4 procent werd pas op 6-jarige leeftijd kieskeurig. “Dit suggereert dat kieskeurig zijn meestal gedrag is dat van voorbijgaande aard is. En dat het onderdeel is van de normale ontwikkeling van jonge kinderen”, aldus de auteurs van het onderzoek.

De resultaten van het onderzoek zijn verschenen in het International Journal of Eating Disorders.

Lees ook:Moeilijke eter? Probeer dan eens een andere textuur!
Lees ook:Veel ouders hebben zorgen om eetgedrag kids
Lees ook:9-jarige krijgt baby
Lees ook:Voorkom astma later door juiste aanpak kindereczeem
Lees ook:Geef je jonge kind vooral pinda’s!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>