Artsen veel te scheutig met antibiotica bij kinderen

Kinderen met koorts krijgen te snel antibiotica voorgeschreven van de huisarts, terwijl daar in veel gevallen geen medische reden voor is. Als antibiotica te vaak of onjuist wordt gebruikt, kunnen bacteriën resistent worden, zo blijkt uit onderzoek van Erasmus MC. En de cijfers liegen er niet om: het gaat om één op de vier kinderen, de promovendi roepen huisartsen op om terughoudend te zijn met antibiotica bij kinderen met koorts als er geen duidelijke lichamelijke klachten zijn die hiermee bestreden kunnen worden.
Koorts bij kinderen komt vaak voor en is voor veel ouders een reden om naar de huisarts te gaan. Koorts is meestal het gevolg van een onschuldige infectie die na een paar dagen vanzelf weer over gaat. De artsen gebruikten voor hun onderzoek gegevens van meer dan 15.000 contacten tussen ouders van kinderen met koorts en huisartsenposten in de regio Rijnmond.

Lees ook:Ouders gaan eerder met zoon dan met dochter naar huisarts
Lees ook:Kwart gehoorschades kinderen in baarmoeder opgelopen en te voorkomen!
Lees ook:Veel antibiotica bij kinderen kan ze heel dik maken
Lees ook:Zorg dat je geen koorts of griep krijgt als je zwanger bent
Lees ook:Antibiotica helpt niet bij longontsteking door RS-virus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>