Grote kans op vroeggeboorte als je dat al een keer hebt gehad…

Het hebben van een vroeggeboorte, vergroot de kans dat dit in het vervolg nog eens gaat gebeuren. Ook is de kans op vroeggeboorte groter bij het krijgen van jongetjes, dan bij het krijgen van meisjes. Dat ontdekte Brenda Kazemier in haar promotieonderzoek. Tijdens haar onderzoek keek Kazemier of spontane vroeggeboorte te voorspellen is. Ook ging ze na of de aanwezigheid van bacteriën in de urine, zonder klachten van een urineweginfectie, verband hebben met slechte uitkomsten rond de bevalling.Uit het onderzoek van Kazemier blijkt verder dat de uitkomsten voor moeder en kind niet verbeteren wanneer de moeder behandeld wordt tegen bacteriën in de urine. Zwangere vrouwen met bacteriën in hun urine, zonder klachten van een urineweginfectie, hebben geen behandeling met antibiotica nodig. Het voordeel daarvan is dat je kinderen zo niet onnodig aan antibiotica blootstelt.

Lees ook:Artsen veel te scheutig met antibiotica bij kinderen
Lees ook:Veel antibiotica bij kinderen kan ze heel dik maken
Lees ook:Wees deze periode extra alert op tekenbeten!
Lees ook:Zwanger? Kijk uit met parfums en…douchegordijnen!
Lees ook:Zorg dat je geen koorts of griep krijgt als je zwanger bent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>