Excessief rankgebruik onder kinderen neemt toe…

Slecht nieuws: Het aantal kinderen dat na overmatig alcoholgebruik met spoed is opgenomen, is vorig jaar voor het eerst sinds twee jaar gestegen. In 2014 werden opvallend meer kinderen van 13 en 14 opgenomen die te veel hadden gedronken. “We denken dat alcoholgebruik door kinderen nog steeds oogluikend wordt toegestaan door ouders”, zegt kinderarts Van der Lely van de alcoholpoli in het Reinier de Graaf-Ziekenhuis in Delft. “Het verrast ons dat de leeftijdscategorie van 13- en 14-jarigen er zo uitspringt. Het aandeel van 16- en 17-jarigen daalde juist een beetje. Dat zou kunnen komen door de invoering van de alcoholwet. Toch heeft de invoering van die wet nog onvoldoende geleid tot een mentaliteitsverandering”, zegt de arts. 

De kinderen belandden om verschillende redenen in het ziekenhuis, maar vaak was een alcoholvergiftiging de boosdoener. Bij 545 opnames was er sprake van een zogeheten alcoholintoxicatie. Bij zulke opnames is onder meer sprake van een verminderd bewustzijn van de patiënt.

Lees ook:Kinderen hebben vanaf 2012 een eigen paspoort nodig
Lees ook:In helft van de gevallen verkeerde diagnose kindermishandeling
Lees ook:Rookverbod zorgt voor minder kinderen in het ziekenhuis!
Lees ook:Minder doodgeborenen door rookverbod
Lees ook:Kinderen krijgen hoofdpijn van stress

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>