Overgewicht bij kinderen een uitdijend probleem

Overgewicht en obesitas bij kinderen is letterlijk een uitdijend probleem. In dertig jaar tijd is het aantal te dikke kinderen in Nederland twee tot drie keer zo groot geworden. Er lijkt dus sprake van een ware obesitas-epidemie. Deze maand in De Psycholoog, het vakblad van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), presenteert dr. Esther Sleddens van Maastricht University een cruciaal onderzoek waarmee het probleem van overgewicht kan worden aangepakt. Sleddens concludeert dat een autoritatieve opvoedingsstijl van ouders de opmars van kinder-obesitas een halt kan toeroepen. Zo moeten ouders ervoor zorgen dat kinderen gezonder eten door simpelweg geen ongezonde voedingsproducten in huis te halen. Ook moeten ouders strikte voedingsregels toepassen en hun kroost actief aanmoedigen om een grote variëteit aan voedingsproducten te consumeren. ‘Het is van belang deze autoritatieve vorm van opvoeding te stimuleren, waardoor bepaalde voedingspraktijken betere effecten hebben op het voorkomen en reduceren van overgewicht bij kinderen.’

Lees ook:Genetische oorzaak voor extreme obesitas bij kinderen gevonden
Lees ook:Reclame maakt kinderen dik
Lees ook:Kind nu dik? Grotere kans op dementie later!
Lees ook:Minder zout zorgt voor minder dikke kinderen
Lees ook:Dikke kinderen nog ongezonder dan al gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>