Daarom rook je never nooit in een auto waarin ook kinderen zitten

Waarom je never nooit mag roken in bijzijn van je kinderen? Omdat het echt verschrikkelijk slecht is. Wetenschappers aan de universiteit van California onderzochten 14 niet-rokers, die ze telkens een uurtje in de auto van een roker lieten plaatsnemen. In dat uur rookte de man in de bestuurdersstoel 3 sigaretten, terwijl de niet-roker op de achterbank achter hem zat. De ramen van de wagen werden allemaal zo’n tien centimeter open gezet. De proefpersonen moesten tweemaal in een potje plassen: een keer voor de test begon, en zo’n acht uur erna. Wat bleek? Na amper een uur in de auto bleken de effecten van het passief roken al merkbaar. De urine bevatte sporen van een groot aantal carcinogenen en andere giftige stoffen die geassocieerd worden met rokersziekten. Wil je dat je kinderen aandoen?
“Dit leert ons dat mensen, vooral zij met gezondheidsproblemen als astma en hartaandoeningen, beschermd moeten worden tegen het passief roken in auto’s”, klinkt het bij dokter Gideon St. Helen. “Zelfs na een uurtje al kunnen er gevolgen zijn.”

Lees ook:Verbod op roken in auto’s waar kinderen inzitten
Lees ook:Buiten roken net zo schadelijk voor kinderen als soms binnen roken
Lees ook:Geen IVF-behandeling voor rokende vrouwen
Lees ook:Rokende tieners verhoogde kans op gehoorproblemen
Lees ook:Bescherm je kind en…stofzuig!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>