Stadskinderen vaker allergisch voor van alles en nog wat

Ik heb het niet zo op de stad, ik ben en echt dorpsmeisje. En daarbij vind ik vooral dat kinderen in de stad veel en veel te weinig ruimte hebben. Maar de stad heeft nog meer nadelen voor kinderen. Want kids die opgroeien in het centrum van een grote stad hebben een grotere kans op het ontwikkelen van een voedselallergie, zo is gebleken uit Amerikaans onderzoek. Wetenschappers van het Johns Hopkins Children’s Center bestudeerde 515 kinderen in de steden Baltimore, Boston, New York en St. Louis gedurende de eerste vijf jaar van hun leven. Zeker tien procent van deze kinderen ontwikkelde een allergie voor melk, eieren of noten.De onderzoekers keken alleen naar de drie meest voorkomende vormen van voedselallergie, dus mogelijk is het aantal kinderen met een overgevoeligheid voor een voedingsmiddel in het echt nog veel groter. Over het algemeen heeft 6 procent van de jonge kinderen en 3 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten een voedselallergie. Bij de kinderen die opgroeien in het stadscentrum ligt dit dus beduidend hoger: 6 procent was allergisch voor pinda’s, 4,3 procent voor eieren en 2,7 procent voor melk. Naast de 10 procent met een daadwerkelijke allergie, had nog eens 17 procent mogelijk een allergie en 29 procent was gevoelig voor bepaalde voedingsmiddelen, maar nog wel tolerant. Eerder onderzoek liet al zien dat kinderen die in het stadscentrum opgroeien meer kans hebben op astma en omgevingsallergieën. Opgroeien in een huis met grote hoeveelheden endotoxine – een stof die wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën – het risico juist verkleind. Volgens de onderzoekers hangt dit samen met de zogenaamde hygiënehypothese. Blootstelling aan bepaalde micro-organismen tijdens de eerste jaren beschermt kinderen tegen astma en allergieën. Uit het onderzoek bleek ook dat kinderen met voedselallergieën vaker last hebben van omgevingsallergieën, een piepende ademhaling en eczeem. De resultaten zijn gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Lees ook:Moeders praten hun kinderen massaal voedselallergie aan
Lees ook:Waarom je prima een kat en een kakkerlak bij je baby kunt houden…
Lees ook:Steeds meer kids allergisch
Lees ook:Neem een hond en voorkom astma bij je kind
Lees ook:Hoe je vaatwasser bijdraagt aan de allergieën van je kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>