Meer jongens dan meisjes hebben autisme

Autisme lijkt een typische jongensaangelegenheid te zijn. Ze hebben het namelijk twee keer zo vaak als meisjes. Ook worden ze veel vaker behandeld, zo blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal hebben zo’n 43 duizend kinderen autisme of een daaraan verwante stoornis.  Autisme komt bij bijna drie procent van de kinderen voor. Bij jongens ligt dat percentage op 3,8 procent. Van de meisjes heeft 1,7 procent autisme.Hoe ouder kinderen worden, hoe vaker autisme voor komt. Dat komt volgens het CBS omdat de diagnose waarschijnlijk pas later wordt gesteld.  In 2011 werden 26 duizend kinderen voor autisme behandeld. Jongens werden ruim vier maal zo vaak behandeld als meisjes. In de groep kinderen van 4 tot 7 jaar heeft bijna 1 procent autisme. Bij de 10- tot 12-jarigen is dat 7 procent bij jongens en 3,5 procent bij meisjes. Dat oudere kinderen vaker autisme lijken te hebben, komt waarschijnlijk doordat de diagnose pas later wordt gesteld.  Ruim een kwart van de kinderen met autisme heeft ook symptomen van ADHD. Bij kinderen zonder autisme is dat 2 procent.

Lees ook:Verkeerde criteria voor meisjes met ADHD
Lees ook:Voor geboorte al defect bij autistische kinderen
Lees ook:Steeds meer kinderen hebben ADHD
Lees ook:Autisme al bij 2-jarige peutertjes vast te stellen
Lees ook:30% kinderen met ADHD krijgt geen Ritalin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>