Kinderen krijgen veel te weinig vitamine D binnen

Studies wijzen uit dat de Belgische kinderen en tieners vitamine D-supplementen moeten krijgen. Ze komen te weinig buiten en eten te veel snacks. Dokter Claude BiĆ©va trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel: “De toekomst van hun skelet op volwassen leeftijd staat op het spel.” Zou dit ook voor Nederlandse kids gelden? Die komen ook niet altijd voldoende buiten in elk geval! Wie nu een tekort heeft aan vitamine D, riskeert op latere leeftijd met broze botten te zitten. Er zijn verschillende oorzaken voor het probleem. Zo hebben jongeren vandaag een gebrek aan zonlicht en ze eten te weinig voedsel dat de vitamine D-behoefte kan invullen. Bij 80 procent van de adolescenten zou er een tekort aan vitamine D zijn. Een oplossing is langer vitamine D slikken

Lees ook:Tien minuten zon per dag of vette vis
Lees ook:Eet vitamine D en voorkom een keizersnede!
Lees ook:Zwanger? Zorg voor een gezond gewicht en voldoende vitamine D
Lees ook:Schokkend veel Nederlandse kinderen vitamine-D tekort
Lees ook:TNO onderzoekt voeding van peuters en kleuters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>