Rookverbod als er kinderen in de auto zitten

Oh, wat sta ik hier achter!  In Wales komt een verbod op roken in auto’s waarin kinderen zitten. Dat maakte premier Carwyn Jones van Wales bekend. Wales is het eerste gebied binnen het Verenigd Koninkrijk waar het verbod gaat gelden. Ik hoop zo dat ze dit in Nederland ook gaan invoeren. Ik kan mij om weinig zaken zo verschrikkelijk kwaad maken als ouders die de hele auto blauw zetten terwijl de kinderen achterin zitten. Gelukkig zie je het steeds minder, maar wat mij betreft mag het fors beboet worden. Het rookverbod moet jongeren beschermen tegen de gevolgen van meeroken in een kleine ruimte. Onderzoek van de Universiteit van Cardiff wees uit dat een op de tien kinderen in Wales wordt blootgesteld aan sigarettenrook in auto’s. Overtreders kunnen rekenen op een boete of strafpunten op hun rijbewijs. Vooralsnog zal het verbod alleen in Wales gelden, maar de regering in Cardiff overlegt met het Engelse ministerie van Volksgezondheid over een gezamenlijke aanpak.

Lees ook:Verbod op roken in auto’s waar kinderen inzitten
Lees ook:Rookverbod in Efteling?
Lees ook:Roken met een kind in de auto: in en in slecht!
Lees ook:Eenderde vierjarigen zit wel eens thuis in sigarettenrook
Lees ook:Minder doodgeborenen door rookverbod

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>