Backpack Company wil risico op rugklachten verkleinen bij schoolgaande jeugd

Middelbare scholieren gebruiken vaak een rugzak om hun schoolboeken in mee te nemen. Veel kinderen dragen echter te zware rugzakken of gebruiken rugzakken die te weinig steun bieden aan de jonge rug. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kinderen die een te zware rugzak dragen, risico lopen op rugproblemen. Daar waar het voor de jeugdigen bij de keuze voor een rugzak met name gaat om een hip en cool design, hechten ouders juist veel belang aan een degelijke kwaliteit en een goed draagcomfort. De Backpack Company maakt een einde aan deze discussie binnen de Nederlandse gezinnen door de beste en hipste rugzakken te importeren uit Noorwegen en aan te bieden in Nederland.Het bedrijf, dat zich richt op hoge kwaliteit rugzakken met een mooi design, biedt hiermee ‘best of both worlds’ . De rugzakken worden in Noorwegen ontworpen in samenwerking met een fysiotherapeut. “De meeste rugzakken die jongeren gebruiken voor school geven geen enkele ondersteuning voor de rug”, zegt Leja van Roode van de Backpack Company. “Ik heb zelf kinderen en was ontevreden over de kwaliteit van rugzakken die in Nederland beschikbaar zijn. Na een vakantie in Noorwegen ontdekte ik in 2012 de ideale rugzakken!”

“Het gewicht aan boeken dat scholieren vaak meeslepen is indrukwekkend. Een goede ondersteuning van de rug voorkomt rugklachten.” De rugzakken van merken zoals Beckmann of Norway bieden niet alleen een mooi design, maar ook een hoge kwaliteit en veel draagcomfort. “Je ziet dat die combinatie van Scandinavische kwaliteit en design goed aanslaat.” aldus Van Roode. Zo zijn de rugzakken niet alleen mooi, maar ook zeer gezond voor de jonge rug.

Kwaliteit uit Scandinavië

Noorwegen bestaat voor het grootste gedeelte uit bossen, fjorden, gletsjers en meren. De Noren laten zich bij hun vrijetijdsbesteding door de seizoenen leiden, in alle leeftijden zijn ze actief met het beoefenen van sport, vooral buitensport. Scandinaviërs gaan hierbij voor kwaliteit en veiligheid, dat straalt uit in de vele merken die uit Noorwegen en de rest van Scandinavië komen.

Zo ook de rugzakken van de Backpack Company. De aandacht voor de Noorse kwaliteit blijkt onder andere uit de verstelbare borstriem en schouderbanden, een heupriem en een gewatteerde achterkant van de rugzak. Tevens zorgt een intern aluminium frame ervoor dat de rugzak de vorm van de rug volgt en de jonge kwetsbare rug wordt ontzien. Die kwaliteit brengt de Backpack Company nu naar Nederland. Ergonomisch gevormde rugzakken met leuke, frisse designs.

Ontstaan van de Backpack Company

De Backpack Company is ontstaan vanuit het klassieke idee van een moeder met schoolgaande kinderen en haar idealisme om ook de Nederlandse scholieren van een kwalitatief hoogwaardige rugzak te kunnen voorzien. Tijdens een vakantie in Noorwegen heeft eigenaar Leja van Roode voor haar zoon een super stoere Beckmann rugzak gekocht, waar hij, maar ook zijn ouders erg blij mee waren. De rugzak is van hoge kwaliteit en heeft een goed draagcomfort. In de latere zoektocht naar een grotere rugzak bleken de rugzakken van Beckmann niet in Nederland verkrijgbaar. Zo is het idee ontstaan om de Noorse rugzakken naar Nederland te importeren. “Gewoon omdat ik vind dat iedereen ze in Nederland ook moet kunnen kopen”, aldus moeder Leja van Roode.

Lees ook:Back to School: start goed met een hippe rugzak
Lees ook:Slapen doe je als kind het allerlekkerst…met Snooze Company!
Lees ook:Beestachtig op reis en back to school met Bagpets
Lees ook:Nederland Europees koploper voor kindergeluk!
Lees ook:Chocolate Company steunt Stichting De Upside van Down

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>