Prijs gezond eten vooral niet teveel aan bij je kleuter…

Het is wat, met de kinderen van nu. Die schijn je dus alleen maar te kunnen verleiden met en tot eten als ze weten dat er vetten en suikers in zitten. Laat ze in elk geval niet weten dat iets gezond is, want dat werkt averechts, zo blijkt uit onderzoek. Kleuters zijn niet geïnteresseerd in de boodschap of voedsel wel of niet gezond is. Sterker nog, de onderzoekers concluderen dat wanneer kinderen een bepaald gerecht als gezond zien, ze het minder snel lekker vinden, zo meldt Daily Mail. Ik vind dat echt zo’n onzin. Als je het mij vragt is een kind net een aap en doet ie gewoon braaf alles na wat papa en mama doen. Dus als jij maar het goede voorbeeld blijft geven, is er niets aan de hand. Als ouders gerechten proberen voor te stellen als ‘daar word je sterker van’ of ‘dit is goed voor je’, trekken kinderen snel de conclusie dat waarschijnlijk de smaak daaronder te lijden valt. Dit in tegenstelling tot voedsel dat ouders met een simpel ‘lekker’ bestempelen.
De onderzoekers adviseren ouders daarom voortaan niets te vermelden over de positieve effecten van het eten van groenten en fruit. De resultaten sluiten aan op een eerder onderzoek waaruit blijkt dat negen- tot elfjarigen een drankje genaamd ‘New Drink’ verkiezen boven ‘New Health Drink’.

Lees ook:Vers voor je kids koken, zorgt dat ze later gezond eten
Lees ook:De sleutel naar gezond etende kids
Lees ook:Jongens houden meer van snoep dan meisjes
Lees ook:Moeilijke eter? Probeer dan eens een andere textuur!
Lees ook:Als jij lacht, eet je kind!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>