Het gaat beter met de dikke autochtone kinderen

Nederland laat een lichte afname zien in het aantal dikke kinderen van autochtonen tussen de drie en zestien jaar. In 1999 was 13 procent te zwaar en op het laatste meetmoment in 2012 was dat 11 procent, zo meldt Trouw op basis van een onderzoek van GGD Haaglanden, TNO en het Leids UMC. Het onderzoek werd gehouden onder ruim zeventigduizend kinderen tussen de drie en zestien jaar. het is een voorzichtig begin, maar laten we vooral hopen dat dit zich doorzet! Het aantal kinderen met ernstig overgewicht dat de gezondheid bedreigt is ook gedaald, van 3 procent naar 1,8 procent. Waarschijnlijk heeft de berichtgeving over dikke kinderen in grote steden geleid tot preventie, denken de onderzoekers.
Kinderen van allochtone afkomst zijn nog steeds even zwaar. Het aantal dikke kinderen van de Turkse kinderen is zelfs toegenomen van 25 naar 32 procent.

Lees ook:Jongeren vinden zichzelf niet te dik…ze zijn het wel!
Lees ook:Steeds meer Amsterdamse kinderen met ondergewicht
Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet
Lees ook:Ouders van dikke kinderen zien het probleem niet
Lees ook:Signalering dikke baby’s kan later erger voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>