Gemakkelijk en gezond koken en bakken voor je kinderen

Veggie Kidz van Monique Jansse en Eef Ouwehand, is het vrolijke vegetarische kookboek voor ouders die verantwoord voor hun kinderen willen koken en bakken. De recepten bevatten zo veel mogelijk verse en pure ingrediënten. Het boek is niet uitsluitend voor vegetariërs, maar voor iedereen die fijne recepten zoekt voor op de dagen dat je geen vis of vlees eet. Co-auteur Kyra de Vreeze laat zien dat vegetarisch eten ook 100% voedzaam is, geeft voedingsadvies bij tien veelvoorkomende kinderkwalen, bespreekt de vijftig beste voedingsmiddelen en beantwoordt actuele vragen over kinderen en gezonde voeding.
Monique Jansse en Eef Ouwehand proberen hun kinderen op te laten groeien met zo min mogelijk vlees en zo veel mogelijk groente, maar willen wel zeker weten dat hun maaltijden compleet zijn. Ze zijn gek op lekker eten en continu op zoek naar nieuwe smaken die aanslaan bij hun kroost. Liefst gezond, biologisch, en vrij van toegevoegde suikers en e-nummers.
Samen schreven zij dit boek vol smakelijke recepten voor alle eetmomenten van de dag: ontbijt, lunch, diner, toetjes, tussendoortjes en traktaties. Ook geven ze tips over hoe je je kinderen bewust (op)voedt en hoe je goede (groente-)eters van ze maakt.

Veggie Kidz laat zien dat vegetarisch ook 100% voedzaam is en dat goed koken voor kinderen helemaal niet moeilijk is. Wil je met anderen van gedachten wisselen over gezond vegetarisch koken, kijk dan op de bijbehorende website (www.veggiekidz.nl*) met blogs, de nieuwste recepten en een forum voor ouders.

Monique Jansse is oprichter van reisorganisatie Happy Soul Travel, yogadocente en freelance redacteur voor o.a. Happinez en Yoga Magazine. Zij woont samen in Amsterdam met haar vriend Gijs en hun twee zonen Manu (5 jaar) en Biko (2 jaar) en Gijs’ dochter Zaina (13 jaar).
Eef Ouwehand is freelance fotografe en brandbuilder. Ze is oprichter van Divas Publishing, Inc., uitgever van boeken, kaarten en kalenders. Ze woont samen in Amsterdam met haar vriend Rob en dochter Noor (2 jaar) en stiefdochter Maartje (10 jaar).
Kyra de Vreeze is natuurgeneeskundig therapeut, body & mind chef en activist for health & happiness. Zij schreef eerder Kyra’s Kitchen, Daytox en Wie Slim Wil Worden Moet Lekker Eten.

Gemakkelijk en gezond koken en bakken voor je kinderen
Monique Jansse & Eef Ouwehand
Co-auteur: Kyra de Vreeze
Paperback met flappen, 144 pagina’s
ISBN 9789021556567
Prijs € 17,99
Verschijningsdatum: 13 mei 2014

* de site is bij het verschijnen van het boek online.

Lees ook:Kookboek voor jou, mij én de kids!
Lees ook:Goedkoop koken met lekker koken; handig in dure tijden!
Lees ook:Daarom moet je je kinderen mee laten koken…
Lees ook:Het Tempelkookboek – Lekker en gezond koken voor je kind
Lees ook:Nederlandse kids krijgen eens in de week snacks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>