In het bos geweest? Check je kids (nu al!) op teken!

Vandaag een heerlijk dagje strand met de kinderen gedaan, dus ik hoef er niet op te controleren, maar wie in de bossen is geweest tijdens deze prachtige ontzettend vroege lentedag, doet er goed aan te kijken of er geen teken zijn meegereisd naar huis. Want Tekenradar.nl waarschuwt nu al voor tekenbeten. Door de relatief hoge temperaturen zijn teken vroeger in het jaar actief dan anders. Dus: check jezelf, je kinderen en je huisdier! Vieze kleine beestjes zijn het toch! Volgens Natuurbericht.nl zijn deze winter al 120 tekenbeten doorgegeven op Tekenradar.nl. De afgelopen week nam met het oplopen van de temperaturen het aantal gemelde tekenbeten sterk toe. De komende dagen zullen de beestjes naar verwachting nog actiever worden, vooral in het zuidoosten van het land.
Een teek kan de Borrelia-bacterie bij zich dragen. Wie daarmee besmet raakt, ziet een rode kring rondom de tekenbeet verschijnen. De besmetting is te behandelen met antibiotica maar blijft vaak lang onopgemerkt.

De ziekte van Lyme, die door deze bacterie wordt veroorzaakt, kan leiden tot ernstige hart- en gewrichtsklachten en zenuwaandoeningen en kan zonder behandeling uiteindelijk zelfs dodelijk zijn.

Lees ook:Wees deze periode extra alert op tekenbeten!
Lees ook:Cursus EHBO bij Kinderen nu met Rode Kruis certificaat
Lees ook:Veel ongeruste ouders door mazelen
Lees ook:Volgende week weer tropisch: trek je kind trendy badkleding aan
Lees ook:Mijn kind leert schrijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>