Dodelijke pinda-allergie bij kinderen te genezen

Een pinda-allergie kan behoorlijk vervelend. Maar er is goed nieuws. Want kinderen met een pinda-allergie kunnen daarvoor met succes worden behandeld met pinda’s, zo blijkt uit een groot klinisch onderzoek dat is gedaan in het Britse Cambridge. Het onderzoek werd gedaan onder een groep van 85 kinderen met een pinda-allergie. Ze kregen elke dag een heel klein beetje pindapoeder en de dosis werd over een periode van 6 maanden telkens wat opgevoerd. Aan het eind van die periode kon ruim 80 procent van de groep zonder problemen dagelijks vijf pinda’s eten. Na nog een half jaar kon 54 procent van de groep zelfs tien pinda’s per dag verdragen.De methode is erop gericht de gevoeligheid van het immuunsysteem voor pinda’s te verminderen. Pinda-allergie is de meest voorkomende voedselallergie. Een klein beetje pinda’s kan al dodelijk zijn. Tijdens het onderzoek kregen kinderen die meededen ook allergische reacties, maar die waren meestal niet ernstig. Gemeld werden misselijkheid, overgeven, jeuk aan de mond en piepende ademhaling. In één geval moest een kind worden behandeld met adrenaline.

Lees ook:Pinda-allergie bij kinderen mogelijk op te lossen
Lees ook:Geef je jonge kind vooral pinda’s!
Lees ook:Voedselallergie vaak aanleiding tot pesten
Lees ook:Allergie niet tegen te houden door bepaald voedsel te mijden
Lees ook:Moeders praten hun kinderen massaal voedselallergie aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>