Kijk uit dat je kinderen niet aan keuzestress lijden…

Ooit van keuzestress gehoord? Daar gaan onze kinderen namelijk onder gebukt, zo stellen deskundigen deze week het AD. Ook door de economische crisis neemt de vraag naar psychische hulp onder jongeren toe. Volgens Philippe Delespaul, hoogleraar Innovaties in de Geestelijke Gezondheidszorg aan de Universiteit Maastricht, raken veel jongeren gestrest door de veelheid aan keuzes die zij moeten maken. “Jongeren zijn op zoek naar een studie of werk. Iedereen heeft een bepaalde kwetsbaarheid voor psychiatrische problemen. Stress verergert dat. Als er meer keuzes te maken zijn, komen psychische problemen eerder tot uiting.” Internet schijnt overigens de grote boosdoener te zijn van dit alles. Dat kan ik mij best voorstellen. Als ik zie hoe veel uur mijn zoon van 12 er per dag achter hangt…Volgens de deskundigen lijken jongeren meer mogelijkheden te hebben dan vroeger en krijgen ze ook veel meer informatie te verwerken door het gebruik van internet. Het aantal jongeren tot achttien jaar dat psychische hulp krijgt, is sinds 2009 jaarlijks met gemiddeld 8,5 procent gestegen. Bij volwassenen en 65-plussers ligt dat percentage veel lager, waar de toename respectievelijk 5 en 3,8 procent is. Zo’n 166.000 jongeren krijgen nu psychische of psychiatrische hulp, vooral in de leeftijd van zestien tot en met achttien jaar.

Lees ook:Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap open
Lees ook:Kinderen zoeken liever hulp op internet
Lees ook:Online therapie voor seksueel misbruikte jongeren
Lees ook:Stalkende vrouw zwanger in de gevangenis
Lees ook:Jeugd heeft vertrouwen in de media en vindt AD en NOS meest betrouwbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>