Autistische kinderen sneller spelletjesverslaafd

Waar kun je een autistisch kind aan herkennen? Nou, onder meer aan hun extreme hang naar videospelletjes. Want kinderen met autisme spenderen dubbel zoveel aan het spelen van videospelletjes: 2,1 uur in plaats van 1,2 uur bij kinderen zonder ontwikkelingsstoornis, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Ook hebben ze meer kans op verslaving, net als kinderen met ADHD. “Het lijkt erop dat spelverslaving be├»nvloed wordt door onoplettendheid”, aldus de onderzoeker. Voor de studie werden de ouders van 141 jongens tussen 8 en 18 jaar ondervraagd. Van de kinderen kregen 56 de diagnose autisme, 44 hebben ADHD en de rest (41) ontwikkelt normaal.
Autistische kinderen spelen gemiddeld genomen het meest: 2,1 uur per dag. Kinderen met ADHD spelen 1,7 uur, de andere kinderen 1,2 uur. Ook wat ze spelen verschilt: ‘normale’ kinderen kiezen eerstepersoonsschietgames of sportspelletjes. Kinderen met autisme en ADHD kiezen vaker voor rollenspelen.
Kinderen met autisme en ADHD hadden vaker een spelconsole op hun kamer, en meer kans op een spelverslaving. Een eerdere studie legde ook al een verband tussen verslaving en rollenspelen.
“Voor de autistische kinderen was de score op problematisch videospelgedrag gedreven door aandachtsproblemen, en niet hyperactiviteit”, verklaart onderzoeker Engelhardt.

Lees ook:Shizofrene moeders grote kans op autistische kinderen
Lees ook:Autistische meisjes anders dan autistische jongetjes
Lees ook:Zorg dat je geen koorts of griep krijgt als je zwanger bent
Lees ook:Meer jongens dan meisjes hebben autisme
Lees ook:Je kunt over autisme heen groeien…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>