Voedselallergie vaak aanleiding tot pesten

Uit onderzoek blijkt dat Amerikaanse kinderen met een voedselallergie kwetsbaar zijn en vaak worden gepest. Ook dat nog… Dubbel pech dus. Wat zijn kinderen toch hard tegen elkaar! En dd getallen liegen er niet om. Volgens Amerikaanse onderzoekers wordt bijna de helft van de kinderen met een voedselallergie gepest. Een derde gaf aan dat het pesten voedselgerelateerd was. In de meest verontrustende zaken werd eten in hun mond gestopt of naar ze toegegooid. Afschuwelijk!
“Dit zijn daden die levensbedreigend kunnen zijn”, zegt Dr. Eyal Shemesh, universitair docent kindergeneeskunde en psychiatrie aan Mount Sinai Medical Center. “Als je een pinda-allergie hebt en iemand probeert een pinda in je mond te stoppen kan dit zeer beangstigend zijn.”
Shemesh en zijn collega’s keken naar 251 kinderen met een voedselallergie in de leeftijd van 8 tot 17 jaar. Zowel de kinderen als hun ouders kregen een vragenlijst over pesten. Ongeveer de helft van de ouders wist dat hun kind werd gepest. Kinderen waarvan de ouders op de hoogte waren, voelden zich minder ellendig dan kinderen waarvan de ouders het niet wisten.
“Het kan zijn dat alleen het feit dat iemand het weet al kan helpen”, zegt Shemesh. “Of dat de ouders er iets aan kunnen doen, waardoor kinderen zich sterker voelen.” Shemesh benadrukt dan ook dat ouders van een kind met een voedselallergie hun kind dan ook regelmatig moeten vragen of ze gepest worden met hun allergie. Ook stelt hij dat artsen en scholen waakzaam moeten zijn.

Bron: nu.nl

Lees ook:Tips om pesten te stoppen op kidstegengeweld.nl
Lees ook:Digitaal pesten onder kinderen vier keer erger geworden
Lees ook:Pesten geeft grote kans op depressie en angstsstoornis
Lees ook:Online pesten kinderen minder vaak dan gedacht
Lees ook:Kind gepest? Doe eens wat aan de kleding, misschien helpt het!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>