Kinderen uit lagere sociale klasse drinken amper warer

Schokkend nieuws: Maar liefst een op de vijf Vlaamse kinderen tot 12 jaar oud drinkt zelden of nooit een glas water. Onder kinderen uit laag geschoolde gezinnen ligt dat aandeel zelfs op 40 procent. In plaats van water drinken ze vooral frisdrank. Dat blijkt uit onderzoek door professor K. Hoppenbrouwers van KU Leuven naar eetgewoonten van Vlaamse kinderen, in opdracht van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. zou het in Nederland al net zo slecht gesteld zijn? Hoe hoger op de sociale ladder, des te vaker drinken kinderen water. Een zorgwekkende ontwikkeling, want suikerhoudende frisdranken dragen sterk bij aan overgewicht. Verder bleek dat slechts de helft van de Vlaamse kinderen van 12 jaar en ouder nog dagelijks fruit eet. Kinderen wennen wel snel aan de smaak van ongezond eten, zegt Hoppenbrouwers.

Lees ook:Effectief: suikervrije scholen
Lees ook:Groente-etende kinderen hebben minder last van constipatie
Lees ook:Eet samen met je kinderen; zo leren ze gezond te eten
Lees ook:Sap drinken verhoogt de kans op overgewicht bij kinderen
Lees ook:Minder zout zorgt voor minder dikke kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>