Kids met ADHD verhoogde kans op verslaving

Kinderen met gedragsstoornissen als Conduct Disorder en adhd lopen op latere leeftijd een groter risico op het ontwikkelen van een verslaving. Ook dat nog… Maar het is echt wat  psychiater Pieter-Jan Carpentier op grond van onderzoek waarop hij vandaag promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen stelt. De psychiater pleit voor vroegtijdige signalering en behandeling van deze risicojongeren. Hij deed uitgebreid onderzoek onder 193 heroïne-verslaafde patiënten, die al jarenlang met methadon waren behandeld. Bij bijna driekwart van deze patiënten werden diverse psychiatrische stoornissen vastgesteld. Bij de meerderheid van de deelnemers waren psychiatrische problemen al in de jeugd aantoonbaar. Carpentier: “De verslaafden in mijn onderzoeksgroep zijn als kind nooit behandeld voor hun gedragsstoornissen. Effectieve behandelmethoden zijn er nu wel. Vroegtijdig opsporing en behandeling kan niet alle problemen voorkomen, maar de ernst er van wel verminderen.”

Lees ook:Er is een verband tussen allergieën en depressies bij kinderen
Lees ook:ADHD is absoluut geen trend of modeverschijnsel
Lees ook:Ouders hebben moeite met onderkennen verslaving kind
Lees ook:Meer dan de helft ouders smeert kinderen niet in
Lees ook:Autisme al bij 2-jarige peutertjes vast te stellen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kids met ADHD verhoogde kans op verslaving

  1. Arjan

    Wat een onzin om kinderen met overeenkomstige gedragskenmerken op vijfjarige leeftijd te stigmatiseren vanwege de verslavingsproblemen van een kleine groep mensen die dergelijk gedrag als kind ook vertoonden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>