Kinderen krijgen dikke buik van televisie kijken

Jonge kinderen die veel televisie kijken tussen de twee en vier jaar oud, hebben een grotere buikomvang op tienjarige leeftijd, zo blijkt uit Canadees onderzoek. Elk uur dat de kinderen wekelijks meer televisie kijken, betekent een halve milimeter meer buikomvang en minder fitheid van de spieren. Reden te meer om je kids niet te vaak te laten vegeteren voor de buis. Ga lekker met ze buiten spelen! Uit dat ding! Volgens onderzoekers keken de kinderen aan het begin van de studie (op 2-jarige leeftijd) gemiddeld 8,8 uur televisie per week. Dit nam in de twee jaar daarna gemiddeld met zes uur toe. 15 procent van de kinderen keek uiteindelijk meer dan 18 uur televisie per week. Deze extra uren televisie resulteerde in 7,6 millimeter meer buikomvang op tienjarige leeftijd. Naast de buikomvang keken de onderzoekers ook naar de fitheid van de kinderen. Een extra uur televisie verminderde de afstand die een kind vanuit stand kon springen met 0,36 centimeter. Wetenschappers stellen dat kinderen niet meer dan twee uur televisie per dag moeten kijken. “Ons onderzoek laat in ieder geval duidelijk zien dat te veel televisie kijken niet goed is”, besluit onderzoeker Linda Pagini. “Televisie kijken zorgt er niet alleen voor dat kinderen minder bewegen, maar ze zien vaak ook verkeerde eetgewoonten.”

Lees ook:Televisiekijkende kleuters later slecht in wiskunde en junkfoodjunks
Lees ook:Televisie kijken geeft kinderen hoge bloeddruk
Lees ook:Kinderen die veel televisie krijgen hebben grote kans op strafblad
Lees ook:Haal de televisie weg van de slaapkamer van je kind!
Lees ook:Televisie in slaapkamer kids maakt ze dik en moe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>