Ouders zien niet in dat hun kinderen te dik zijn

Veel moeders van te mollige kinderen zijn zich niet bewust dat hun kinderen te groot zijn voor hun leeftijd en dit werkt overgewicht in de hand. Het zogenaamde kop in het zand steken dus. Kom op ouders…we zien toch zeker echt wel dat het de verkeerde kant op gaat met onze kids? En dat WIJ daar in bijna alle gevallen verantwoordelijk voor zijn! Maar bijna 70 procent van de moeders was niet in staat om een afbeelding te selecteren waarvan het postuur van het kind op de afbeelding overheen kwam met die van hun eigen dreumes.Moeders van peuters met overgewicht beoordeelden het postuur 88 procent vaker verkeerd dan moeders van kinderen met een gezond gewicht. De onderzoekers van de University of Maryland bestudeerden 281 moeders. De leeftijd varieerde tussen de 18 en 46 en de meeste van hen hadden overgewicht. Meer dan tweederde van de moeders was tevreden met het lichaam van hun kind. De moeders die ontevreden waren vonden hun peuter over het algemeen te klein. “Als je wilt dat je kind groter is, moedig je hem aan om aan te komen”, vertelt onderzoeker Erin Hager. “En dat is niet goed als het kind een gezond of zelfs te hoog gewicht heeft. Veel mensen denken dat een mollige baby een gezonde baby is. Maar dat is niet meer het geval.” Ouders denken vaak dat kinderen wel weer over hun molligheid heen groeien, maar dat gebeurt niet altijd. Mollige peuters hebben vaker overgewicht als zij eenmaal volwassen zijn.

Lees ook:Zorg dat kleuters niet te zwaar worden!
Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet
Lees ook:Dikke mama’s baren niet automatisch dikke baby’s
Lees ook:Eenderde baby’s voor een jaar al obees…
Lees ook:Veel jonge meisjes ontevreden met hun gewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>