De sleutel naar gezond etende kids

Uit Noors onderzoek van de Universiteit van Stavanger onder 800 kinderen blijkt dat ouders cruciaal zijn bij de gezonde eetgewoonten van kinderen. Onderzoekster Elisabeth Lind Melbye legt uit dat het voor handen hebben van gezonde producten én het thuis bereiden van dat voedsel zeer belangrijk is. En betrek kinderen bij het bereiden van dat eten, stelt Melbye. “Laat ze de groenten snijden en helpen in de keuken. En neem ze mee naar de supermarkt.” Ouders zouden ongezond eten niet eens in huis moeten halen. Heel simpel, maar wel ZO waar. Aan de slag dus! Tijd om ‘ik lust dit niet…’ op alles wat gezond is achter ons te laten.
Toch moeten ouders vooral niet té strikt zijn. Alles verbieden, werkt averechts, meent de Noorse onderzoekster. “Als ouders onredelijk strikt en restrictief zijn over het dieet van hun kinderen, dan kunnen zij juist een hunkering naar ongezond eten ontwikkelen.

Lees ook:Werk jij? Dat vergroot de kans op dikke kids!
Lees ook:Zo eet ook jouw kind later ALLES!
Lees ook:Werkende moeders en huisvaders vergroten kans overgewicht kind
Lees ook:Kinderen eten hun groenten het liefst…zo knapperig mogelijk
Lees ook:Dikke kinderen de schuld van ouders!

1 Reacties // Reageer

One thought on “De sleutel naar gezond etende kids

  1. Linda van Doorn

    Het is ongetwijfeld een zinvolle methode, maar bij ons werkt het helaas niet. Onze dochter eet nog steeds vaak gewoon niet! Naar ons idee hebben wij alles al uitgeprobeerd………….. gr. linda

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>