Paasvakantie meest risicovolle periode om te zonnen: smeer daarom de kinderen in!

Belangrijk nieuws, dat ik net lees op HLN: De paasvakantie is de meest risicovolle periode om de huid te beschadigen door te veel zon. Daarom is het belangrijk om je kind nu al in te smeren tegen de zon, aldus de Stichting tegen Kanker vandaag naar aanleiding van een nieuwe preventiecampagne in de scholen, Slimmer in de zon. Stom van mij hè? Ik had daar echt nooit aan gedacht… Door kinderen goed te beschermen in de zon zou tot 90 procent van de huidkankers vermeden kunnen worden, zegt de Stichting. Huidkanker is een grotendeels vermijdbare ziekte, maar het aantal gevallen neemt nog jaarlijks toe, vooral omwille van ons zongedrag.

Lees ook:Meer dan de helft ouders smeert kinderen niet in
Lees ook:Wij beschermen onszelf en onze kinderen niet voldoende tegen de zon!
Lees ook:Nederlandse ouders beschermen kinderen niet goed tegen de zon
Lees ook:Kinderen onder de twee in de zon laten is gevaarlijk!
Lees ook:Zonnebank verboden voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>