Explosieve toename meisjes met alcoholvergiftiging

Het aantal meisjes dat met een alcoholvergiftiging op de eerste hulp in het ziekenhuis belandt, is tussen 2005 en 2010 verdubbeld, aldus Stichting Consument en Veiligheid vandaag in een rapport waarin de cijfers van de afgelopen jaren zijn geanalyseerd. Dat is met recht verontrustend te noemen!  Hoog tijd voor een gesprek met je puberdochter!Jaarlijks worden 2300 jongeren tussen de 10 en 24 jaar met een alcoholvergiftiging behandeld. Ruim de helft van hen (57 procent) is tussen de 15 en 20. Bij meisjes in die leeftijd nam het aantal alcoholvergiftigingen „explosief” toe met 101 procent, aldus de stichting. Het aantal dronken jongens van dezelfde leeftijd dat op de spoedeisende hulp moest worden geholpen, steeg met 66 procent. De forse toename onder jongeren met een alcoholvergiftiging deed zich vooral voor van 2005 tot en met 2007. Daarna is het aantal redelijk stabiel gebleven. Uit de cijfers blijkt verder dat gemiddeld 24.000 jongeren tot 25 jaar op de spoedeisende hulp terechtkomen met letsel door een ongeval of geweld waarbij sprake was van alcoholgebruik. In 16.000 gevallen had het slachtoffer drie of meer glazen gedronken in de 6 uur voor het incident.

Lees ook:Steeds meer meisjes in ziekenhuis met alcoholvergiftiging
Lees ook:Steeds meer kinderen naar de kinderopvang
Lees ook:Alcoholvergiftiging onder kinderen komt steeds vaker voor
Lees ook:Speeltoestelen helemaal zo veilig nog niet!
Lees ook:Jongeren doen volop aan vrijwilligerswerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>