Dyslexie bij kinderen opsporen met hersenscan

Bij heel wat kinderen met dyslexie duurt het jaren voor ze de juiste diagnose krijgen. Dat zorgt niet alleen voor leerproblemen op school, maar het maakt de kinderen ook boos en gefrustreerd. Dat zou echter voorgoed verleden tijd kunnen zijn, want wetenschappers zouden het probleem al kunnen opsporen voor de kinderen naar school gaan en leren lezen, lees ik net op HLN.  Een hersenscan zou dyslexie namelijk opsporen.  Lees hier meer over dit onderwerp.

Lees ook:5 misvattingen over kinderen met dyslexie
Lees ook:Computerprogramma helpt dyslectische kinderen
Lees ook:Dyslectische kids ook langzamer met veters strikken
Lees ook:Laat dyslectische kids boeken met lettertype dyslexie lezen
Lees ook:Dyslexie ook wel gebruikt om kind niet als dom te bestempelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>