Kinderen met slechte tandjes drop geven?

Drop bevat twee bestanddelen die goed zijn voor je gebit. Ze vernietigen namelijk de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor tandbederf. Dus kunnen we stellen dat we kinderen die hun tandjes niet willen poetsen voortaan maar een zak drop moeten geven? NEE! Natuurlijk niet! In drop zit ook suiker…“In de Chinese traditionele geneeskunde worden de wortels van de zoethoutplant veelvuldig gebruikt.”, legt onderzoeker Stefan Gafner van producent Tom’s of Maine uit. “Er zijn echter weinig wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de geneeskrachten van de zoethoutwortel.
Samen met zijn collega’s heeft Gafner gekeken naar de invloed van de verschillende bestanddelen in drop op de mondflora. Ze kwamen tot de conclusie dat twee bestanddelen een antibacteriële werking hadden. Deze ingrediënten vernietigden de twee belangrijkste bacteriën die verantwoordelijk zijn voor gaatjes en twee bacteriën die tandvleesontsteking bevorderen. Volgens de onderzoekers kunnen deze bestanddelen toegevoegd worden aan mondverzorgingsproducten. Op die manier kunnen mondinfecties worden voorkomen.

Lees ook:Kinderen gezonder van spelen in de modder
Lees ook:Baby’s hebben niet zo’n slecht immuunsysteem!
Lees ook:Kijk uit met kinderen en winkelwagentjes…vies
Lees ook:Regelmatig pesten kan leiden tot hersenschade
Lees ook:Jij en je partner slim? Dan je kind waarschijnlijk ook!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>