Kids kiezen voor extreme maatregelen om af te vallen

40 procent van de Britse kinderen jonger dan 10 jaar maakt zich zorgen om zijn gewicht en bijna één kwart vindt zichzelf te dik en ging het afgelopen jaar zelfs vrijwillig op dieet. Maar liefst 28 procent in deze leeftijdsgroep werd namelijk gepest omwille van zijn of haar gewicht. 26 procent wel eens een maaltijd over, in de hoop wat kilo’s te verliezen. En dit probleem gaat alleen maar groter worden. Ik ben er heilig van overtuigd dat wij ouders daar een belangrijke hand in hebben. Door kinderen van kleins af aan te laten sporten en gezond eten te geven, maak je al een hele belangrijke stap. Helaas doen maar weinig ouders dat en dan zijn dit dus de gevolgen. Twee derde van de Britse ondervraagde kinderen onder 10 jaar geeft ook aan dat ze bewust met hun gewicht bezig zijn en zichzelf wegen. 37 procent gaat zelfs op regelmatige basis op de weegschaal staan. Hetzelfde geldt voor andere leeftijdsgroepen. Zo maakt 61 procent van de 11- tot 13-jarigen zich zorgen over zijn gewicht en ging 45 procent van hen het afgelopen jaar op dieet. Bovendien zijn deze jongeren nog meer geobsedeerd door de weegschaal, want maar liefst 77 procent weegt zichzelf.
Jongeren kiezen voor extreme maatregelen om af te vallen, in plaats van gezond te eten en regelmatig te sporten. Zo gaf één op de zeven jongeren in de enquête aan dat ze constant op dieet zijn, terwijl meer dan een kwart al anorexiawebsites bezocht. Meer dan de helft zei ook mensen te kennen die overgeven na het eten, terwijl 16 procent denkt dat het nemen van laxeermiddelen een goede methode is om gewicht te verliezen.

Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet
Lees ook:Nederlandse kinderen losgeslagen op snoepgebied
Lees ook:Kinderen maken zicg ernstige zorgen om hun gewicht
Lees ook:Jonge meiden voelen zich schuldig over eten
Lees ook:Lijnen voor de zwangerschap maakt uiteindelijk dikker…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>