Pasgeboren baby’s worden rustig van Mozart en Vivaldi

Een Slovaaks ziekenhuis heeft ontdekt dat Mozart werkt als troostmiddel bij pasgeboren baby’s die van hun moeder gescheiden worden voor een behandeling. Af en toe wordt ter afwisseling ook wel eens iets van Vivaldi gespeeld. Zo makkelijk ben je dus als moeder in te wisselen: een klassiek plaatje op en rustig zijn ze! ¬† Volgens de dokter is een geboorte zodanig stresserend voor een baby dat de muziek nodig is om het kind te kalmeren, en sneller aan te komen, te ontspannen en beter om te gaan met pijn.“De muziek vervangt de stem van de moeder en helpt de baby’s om regelmatiger te ademen en een gezonde hartslag te behouden”, argumenteert dokter Slavka Viragov√°. “Zeker de muziekstukken van Mozart roepen bij de baby’s de herinnering van de moeder op wanneer deze niet bij hen is.” Daarom krijgen de baby’s vijf tot zes keer per dag klassieke muziek te horen, soms afgewisseld met rustgevende bosgeluiden. Prematuurtjes krijgen de muziek ook te horen tijdens de verzorging, zo zouden ze regelmatiger ademhalen.

Lees ook:Zing voor je ongeboren baby: dat leidt tot herkenning!
Lees ook:Maak je van je baby met Mozart wel of geen genie?
Lees ook:Baby’s herkennen muziek in de baarmoeder
Lees ook:Muziek als pijnstiller bij baby’s
Lees ook:Waarom mama maar heel veel moet praten tegen d’r baby…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pasgeboren baby’s worden rustig van Mozart en Vivaldi

 1. Mathilde

  Als ze net geboren zijn kom je nog weg met Mozart en Vivaldi, maar zogauw ze een paar maanden oud zijn krijgen ze heel andere interesses, dan willen ze het pop-gebeuren horen en zien. Dan worden ze al fan van *de beste zangeres ter wereld en daar dromen ze dan over.
  *Dat van de beste zangeres ter wereld komt van de echte muziekdeskundiggen wereldwijd.
  Kijk naar de 5 maanden oude Kevin en zijn favirite muziek.
  Oja, hij is ook nog om op te vreten!
  http://www.youtube.com/watch?v=tuIv-j_M9Yc

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>