Ouders vinden het onnodig hun kind echt gezond te laten leven

Ik sla er misschien een heel klein beetje in door, maar ik vind gewoon dat het onze taak als ouders is om je kinderen bij te brengen wat gezond is en wat niet en daar ook een goed voorbeeld in te stellen. Zo nu en dan zondigen mag best, maar je gezondheid vergooien door junkfood en andere ellende vind ik verschrikkelijk. Toch vinden de meeste ouders het onnodig om hun kinderen meer te laten bewegen of gezonder te laten eten. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO in opdracht van het Convenant Gezond Gewicht.Ouders vinden aandacht voor een gezond gewicht wel goed, maar doen er in de praktijk weinig mee, zeggen de onderzoekers. Slechts een op de vijf ouders vindt het nodig dat hun kinderen meer gaan bewegen en maar een kwart wil dat ze gezonder gaan eten. Tweederde van de volwassen eet volgens TNO ook zelf niet genoeg groente en fruit. TNO noemt het wel goed nieuws dat bijna alle kinderen dagelijks ontbijten, net als driekwart van de volwassenen. Volgens Convenantvoorzitter Paul Rosenmöller onderstrepen de resultaten de noodzaak van blijvende aandacht voor overgewicht en de voorbeeldfunctie van ouders en de omgeving, zodat kinderen overal gestimuleerd worden om gezond te eten en voldoende te bewegen. In 2006 analyseerden TNO en het VU Medisch Centrum de gegevens van meer dan 80.000 kinderen in de leeftijd van vier tot vijftien jaar op overgewicht. Gemiddeld is veertien procent van de jongens en zeventien procent van de meisjes te dik. De meeste kinderen met overgewicht blijven ook als zij volwassen zijn te zwaar. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun gezondheid.

Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet
Lees ook:Dirk Scheele helpt kinderen gezonder te leven
Lees ook:DĂ© oplossing voor kinderen met overgewicht gevonden
Lees ook:Zorg dat kleuters niet te zwaar worden!
Lees ook:Nederlands kind eet minder groente en fruit dan rest Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>