Veel jonge meisjes ontevreden met hun gewicht

Bijna vier op de tien kinderen vindt zichzelf te dik. Ik denk ook eerlijk gezegd dat dat een aardig eind in de richting komt. En ondanks dat veel kinderen te dik zijn, weten de meesten wel goed wat gezond eten is. Dat blijkt uit onderzoek van Intomart GfK. De onderzoekers wilden weten hoe kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar denken over gezondheid, voeding en overgewicht. Hieruit blijkt dat veertig procent van de duizend ondervraagde kinderen zichzelf te dik vindt. Vooral meisjes zijn ontevreden.Van de kinderen met overgewicht vinden acht van de tien zichzelf te dik (21 procent denkt dat vaak, 60 procent denkt dat soms). Kinderen met een normaal gewicht zijn ook niet altijd tevreden, één derde vindt zichzelf te dik. De kinderen zijn goed op de hoogte welke tussendoortjes gezond en welke ongezond zijn. Vrijwel alle kinderen noemen bijvoorbeeld cakejes en ijsjes ongezond en wortels en appels gezond. Van alle ondervraagde kinderen is tweederde bekend met het feit dat croissants ongezond zijn. Onder kinderen met overgewicht is driekwart daarvan op de hoogte. Het lievelingseten van kinderen zijn de vier P’s (Patat, Pasta, Pizza en Pannenkoeken). Pasta is het populairst, op de voet gevolgd door patat.

Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet
Lees ook:Dikke kinderen de schuld van ouders!
Lees ook:Kinderen favoriet onderwerp op Facebook bij meeste ouders
Lees ook:Ouders hebben geen idee welke games hun kinderen spelen
Lees ook:Ouders vinden het onnodig hun kind echt gezond te laten leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>