Grotere kans op autisme bij weer zwanger worden binnen 36 maanden

Zwanger worden binnen 36 maanden na het eerste kind leidt tot een groter risico op autisme bij het tweede kind. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Columbia University in New York. Bij het onderzoek waren meer dan 600.000 tweede kinderen betrokken, geboren in Californië tussen 1992 en 2002. Ik vraag me bij dergelijke onderzoeksuitslagen altijd af hoeveel mensen er nu echt om die mogelijkheid een tweede zwangerschap uitstellen. Ik denk geen een… Onderzoeker Keely Cheslack-Postava en zijn collega’s van de Columbia University wezen erop dat moeders met een periode tussen de zwangerschappen van minder dan een jaar een nog hoger risico lopen. ”We zien deze zeer duidelijke associatie, maar we kennen de achterliggende oorzaak nog niet,” zegt Peter Bearman van de universiteit tegen English.News.cn. Verder onderzoek is volgens de onderzoekers nodig om de resultaten te bevestigen.

Lees ook:Tienermoeders hebben grotere kans op autistisch kind
Lees ook:Snel achter elkaar zwanger worden kan tot vroeggeboorte leiden
Lees ook:IVF net zo succesvol bij vrouwen met overgewicht
Lees ook:Fietsen is voor kinderen de gevaarlijkste manier om naar school te gaan
Lees ook:Veel koffie tijdens zwangerschap: hoge kans op laag geboortegewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>