Nieuwjaarsdag laat stijging aantal wiegendoden zien

Niet het meest feestelijke bericht, maar misschien wel een bericht waar je wat aan hebt, als je een baby hebt en van plan bent je met oud en nieuw flink vol te laten lopen met alcohol…denk aan je verantwoordelijkheden als ouder! Want wist je bijvoorbeeld dat er op nieuwjaarsdag in de VS meer baby’s overlijden aan wiegendood dan op elke andere dag van het jaar? Professor in de sociologie Phillips analyseerde de cijfers van 29.090 sterfgevallen als gevolg van wiegendood van 1973 tot 2006, hij vergelijk dit met 295.151 andere sterftes. Daaruit blijkt dat het aantal wiegendoden met een derde stijgt boven de verwachtingen van een normale winterdag. De oorzaak hiervan is nog niet duidelijk, maar onderzoekers vermoeden dat het te maken heeft met ouders die te veel hebben gedronken op Oudejaar en hun kinderen zo in gevaar brengen. Volwassenen onder invloed van alcohol kunnen hun kinderen minder goed beschermen, ook tegen de risico’s van wiegendood. Ouders die slapen met een glaasje te veel op kunnen de tekenen missen van een baby in nood. Daarom raden de onderzoekers mensen die voor een baby moeten zorgen aan niet te drinken. Onderzoekers kennen nog altijd de oorzaak van wiegendood bij baby’s niet, sommige wetenschappers vermoeden dat genetische problemen en slapen op je buik het risico verhogen.

Lees ook:Speen kan wiegedood bij baby’s voorkomen
Lees ook:Niet met je kindje in slaap vallen op stoel of bank
Lees ook:Hersenafwijking mogelijke oorzaak wiegendood
Lees ook:Aantal sterfgevallen door wiegedood nog nooit zo laag geweest
Lees ook:Baby’s die bij moeder slapen krijgen meer borstvoeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>