Rokende ouders lijken eindelijk verstand te krijgen

Gelukkig, gelukkig, het lijkt erop dat het besef heel langzaam maar zeker tot de meeste mensen begint door te dringen dat roken slecht is en al helemaal voor de kinderen. Het aantal auto’s waarin wordt gerookt met kinderen op de achterbank is sterk afgenomen en ook in woningen is het steeds minder normaal dat er binnen wordt gerookt. Dat doet mij deugd. Ik begrijp ECHT niet wat mensen bezield om te roken in bijzijn van de kinderen.Dat er steeds minder door kinderen wordt meegerookt blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van antirookorganisatie Stivoro, waarvan de resultaten maandag zijn gepubliceerd op de website van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). Vorig jaar werd in 19 procent van de gezinnen met jonge kinderen (0-4 jaar) binnenshuis gerookt. In 1996 was dat nog 64 procent. Vooral sinds de invoering van het rookverbod in de horeca in 2008 is het thuis meeroken sterk afgenomen. Dat geldt ook voor gezinnen met lichte rokers, maar veel minder voor huishoudens met zware rokers. In families uit lagere sociaaleconomische groepen was de laatste paar jaar (sinds 2006) geen sprake meer van een daling. Volgens de onderzoekers zouden preventiecampagnes op die groepen moeten worden toegespitst om ook daar het meeroken verder terug te dringen.

Lees ook:Veel te veel kinderen roken mee met ouders
Lees ook:Jeugd steekt steeds jonger de eerste sigaret op
Lees ook:Roken ook verboden op schoolpleinen
Lees ook:Papa’s en mama’s vaak ‘anderhalfverdieners’
Lees ook:Wereld Kanker Dag in teken van meerokende kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>