Schandalig! Nederland telt 12.000 levensgevaarlijk dikke kinderen

Ouders schaam je! Nederland telt twaalfduizend kinderen die zo dik zijn dat ze dreigen te bezwijken onder hun eigen gewicht. Dat blijkt uit recente gegevens van de Vrije Universiteit, meldt het televisieprogramma Brandpunt zondag. Ik vind het echt godsgeklaagd en vrijwel gelijk staan aan mishandeling dat je toestaat dat je kind zo gevaarlijk dik wordt! Echt! En kom mij niet aan met verhalen van ‘het is zo moeilijk blablabla…’ Met een goed voorbeeld en een goede opvoeding kom je een heel eind!Meerdere kinderen zouden al aan deze zogenoemde ‘morbide obesitas’ zijn overleden. Wetenschapper bij de VU Jaap Seidell noemt de cijfers volgens het programma alarmerend. Extreem dikke kinderen lopen meer kans diabetes type 2 te krijgen. Dit wordt ook wel ouderdomssuikerziekte genoemd. In dertig jaar tijd is het aantal extreem dikke kinderen verdrievoudigd. Kinderarts Olga van der Baan stelt volgens het programma dat overgewicht maar in vijf procent een medische oorzaak heeft. Bijna altijd zou het komen doordat kinderen te veel eten en te weinig bewegen. Een kind dat eenmaal dik is geweest zou bijna nooit meer dun worden. “Er zijn lichamelijk, hormonaal en geestelijk allemaal veranderingen opgetreden waardoor kinderen steeds weer terugvallen”, stelt Seidell. De ouders voelen zich volgens Brandpunt vaak verantwoordelijk voor het extreme gewicht.

Lees ook:Overgewicht hangt samen met vroeggeboorte: groot probleem!
Lees ook:Kind nu dik? Grotere kans op dementie later!
Lees ook:Ouders van dikke kinderen zien het probleem niet
Lees ook:Slecht slapende kleine kinderen grotere kans op overgewicht
Lees ook:Zorg dat kleuters niet te zwaar worden!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Schandalig! Nederland telt 12.000 levensgevaarlijk dikke kinderen

 1. yvonne

  ——————————————————————————–

  De consument is gaan geloven dat de smaakversterker (MSG) een onmisbaar onderdeel van onze voedingsmiddelen is geworden. Al in 1969 meldde een wetenschapper dat de smaakversterker MSG hersenbeschadiging bij muizen veroorzaakte. Tot op dit moment maakt niemand zich druk over de enorme hoeveelheden MSG en andere smaakversterkers die aan onze voeding worden toegevoegd zonder dat er van een toelaatbare dagelijkse hoeveelheid (ADI) sprake is.

  Zowel het Voedingscentrum.nl [eerlijk over eten?], als de Consumentenbond beweren bij hoog en bij laag dat smaakversterkers u niet zullen schaden. Dat het gebruik van de smaakversterker MSG (E621) kinderen en volwassenen dik maakt (zie het artikel hierover) wil men het liefst niet onderkennen. Proefdieren (ratten en muizen) worden bij bepaalde onderzoeken expres dik gemaakt door ze MSG toe te dienen! Het Voedingscentrum.nl [eerlijk over eten?], de Consumentenbond en ook onze regering maken zich mateloos druk om het steeds dikker worden van onze bevolking. Ze stampen hele projecten uit de grond om vooral kinderen meer aan het bewegen te krijgen.

  Fabrikanten en voedingsdeskundigen beroepen zich op een klein aantal onderzoeken uit 2000 of later. Dat er voor die tijd honderden onderzoeken zijn geweest die de schadelijkheid aantoonden doet dan niet meer terzake. Dat is jammer, want zo probeert de voedingsindustrie de consument op het verkeerde been te zetten.

  U kunt geen kant en klaar product kopen of er zitten smaakversterkers in. Sommige mensen zijn overgevoelig voor MSG en moeten alle etiketten zorgvuldig lezen om er zeker van te zijn dat ze geen smaakversterkers binnen krijgen. Gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten die inzien dat smaakversterkers in hun producten eigenlijk geen zin heeft.

  Dat het niet goed voor uw lijn is, is maar een bijkomstigheid. De gevolgen zijn vele malen erger.

    /   Reply  / 
 2. yvonne

  Met dit bericht wil ik benadrukken,dat niet alleen de ouders de schuldigen zijn,maar ook de overheid en voedingsindustrie spelen een spelletje met de gezondheid van onze kinderen en ons zelf.Laat je niks wijsmaken!!!!!!!!!
  Het zou ons ten goede komen als er in ieder geval 2 van de gevaarlijkste e nummers 621(msg) en 951(aspartaam)verboden worden in ons eten en drinken,door msg wil je namelijk steeds meer gaan eten(bijv die zak chips die perse leeg moet,of steeds honger houden na chinees eten).Maar ja het economisch belang gaat voor de gezondheid van onze kinderen zo blijkt en intussen proberen ze de schuld alleen op de ouders te schuiven!!!Denk na,bijna iedereen kamt met zijn gewicht,dat is heel erg raaar!!!!!!!Daarbij hebben we ook nog eens veel gezondheids klahtjes die zo door weer een pilletje opgelost zou kunnen worden,het zou me niks verbazen als de voedingsindustrie indirect te maken heeft met de farmacuitische industrie…..kassa!!!Waarom mensen helemaal gezond maken???Dan valt er toch niks meer mee te verdienen?Er is geen belang bij om mensen ECHT gezond te maken……denk er maar eens over na!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>