Een kind een glas fris per week? 60% meer kans op overgewicht!

Elke dag één frisdrankje verhoogt de kans op overgewicht met zestig procent. Met zeven klontjes suiker per glas is dat ook niet zo gek. Toch geven ouders hun kinderen een pakje zoete sap mee naar school en schenken ze rustig een glaasje frisdrank in. Oeps…. Daar maak ik me dus ook schuldig aan. Maar zeg nou eens eerlijk: hoeveel kinderen kennen jullie die nooit eens frisdrank krijgen? Ik probeer koolzuurhoudende wel enorm te beperken. Mijn zoon van negen krijgt hooguit een glaasje cola per week. Je lichaam neemt suikers extra snel op als je ze inneemt in vloeibare vorm, zonder eiwitten en vetten. Water versterkt dat effect: de suiker wordt daardoor als het ware via maag en darmen naar het bloed gespoeld. Het bloed krijgt op dat moment meer energie dan het nodig heeft en de overtollige suikers worden opgeslagen als vet.Kinderen krijgen door frisdranken, sappen en yoghurtdranken vaak ongemerkt veel calorieën binnen. Daarom zou het beter zijn als kinderen vaker water zouden drinken. Maar dat doen ze niet graag. Daarom brengen steeds meer producenten sappen en dranken op de markt zonder suiker. Slimpie bijvoorbeeld heeft een limonadesiroop zonder suiker, maar voor de smaak wel gezoet. Dan drinkt een kind slechts een kilocalorie per 100 ml. Dat is een heel verschil met de 40 gr suiker per 100 ml in een glas cola, sinas of fruitdrank.

Lees ook:Geef je kind geen cola of limonade bij diarree
Lees ook:Wat doet suiker in frisdrank met onze kinderen?
Lees ook:Geen frisdrankreclames voor kinderen meer
Lees ook:Amsterdamse basisschool doet energiedrankjes in de ban
Lees ook:Tieners drinken minder fris door calorievermelding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>