Autisme al te merken aan babygebrabbel

Volgens de wetenschappers kunnen jonge kinderen met autisme herkend worden aan hun gebrabbel en de geluiden die ze maken. Kinderen zonder autisme zouden andere geluiden maken. Maar ja…daar moet je als ouder dan maar net iets vanaf weten. Of als consultatiebureau… Wel bizar dat het aan zoiets als gebrabbel al duidelijk kan zijn…Dit concluderen Amerikaanse wetenschappers die voor de studie bijna 1500 dagen lang geluidopnames van kinderstemmen bestudeerden. Voor het onderzoek werden de stemmen van 232 kinderen in de leeftijd tussen de 10 maanden en 4 jaar gebruikt. De diagnose bleek In 86 procent van de gevallen juist te zijn.
Bij het bestuderen van de opnames werd vooral gelet op twaalf kenmerken in de stem, die er op duiden dat de stem zich ontwikkelt.

Bij autistische kinderen tot 4 jaar, bleken de parameters niet te kloppen met de leeftijd.

Volgens Professor Steven Warren, expert in Autisme Spectrum Stoornissen, kan de studie helpen om de diagnose sneller te stellen zodat er sneller kan worden ingegrepen.

Lees ook:Voor geboorte al defect bij autistische kinderen
Lees ook:Autisme al bij 2-jarige peutertjes vast te stellen
Lees ook:Je kunt over autisme heen groeien…
Lees ook:Autisme al bij eenjarige kind te ontdekken
Lees ook:Meer jongens dan meisjes hebben autisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>