Krijgt je beebs wel voldoende vitamine K?

Grote kans dat je beebs te weinig vitamine K krijgt. De hoeveelheid vitamine K aan baby’s die borstvoeding krijgen, moet namelijk omhoog. Nu krijgen de kinderen de eerste maanden 25 microgram per dag binnen. Dat moet volgens de Gezondheidsraad naar 150 microgram per dag. Vitamine K voorkomt dat zuigelingen ernstige bloedingen krijgen. Bijdruppelen dus !
Bij baby’s aan wie de fles wordt gegeven, is er geen probleem. In flesvoeding zit al wel voldoende vitamine K. De Gezondheidsraad wil dat dat baby’s meer vitamine K krijgen, omdat kinderen met een gestoorde vetopname minder goed beschermd zijn. Zij nemen het supplement minder goed op in het lichaam. Als de hoeveelheid omhooggaat, zijn hiermee baby’s altijd goed beschermd. Dat advies heeft de raad dinsdag aan het ministerie van Volksgezondheid gestuurd. Sinds 1990 krijgen alle zuigelingen in Nederland extra vitamine K om een tekort te voorkomen.

Lees ook:We moeten vitamine D voor de kids serieuzer nemen!
Lees ook:Nederlandse baby’s krijgen te weinig vitamine K
Lees ook:Schokkend veel Nederlandse kinderen vitamine-D tekort
Lees ook:Je kunt als zwangere maar beter voldoende vitamine-D hebben
Lees ook:Kijk uit met de zon als je zwanger bent: je baby kan er allergisch door raken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>