Vis hartstikke goed voor zwangere vrouwen

Tot nu toe krijgen zwangere vrouwen het advies niet te veel vis te eten, wegens de ongewenste stoffen als dioxines die daar kunnen inzitten. Ten onrechte, meldt de Sunday Telegraph nu, het is juist aan te bevelen om tijdens de zwangerschap veel vis te eten want dat verkleint de kans op hersenproblemen bij de baby. Rennen dus, naar de visboer. En dat moet met de aantocht van de nieuwe harig deze week (toch?) geen enkel probleem zijn lijkt me!Volgens professor Jack Winkler, de directeur van de Voedingsbeleid afdeling van de Londense Metropolitan University, is het advies van de Britse overheid om tijdens de zwangerschap wekelijks hoogstens twee porties vis te eten achterhaald en “uiterst conservatief. De gunstige voordelen van met name visolie zijn veel groter dan de risico’s”.
Volgens recent onderzoek zijn met name de vette, omega-3 bevattende zuren die bekend staan als de docosahexaenoïde zuren, esssentieel voor het goed functioneren van de hersenfuncties en lopen vrouwen die weinig vis eten een groter risico dat hun baby hersenproblemen zal hebben.

Lees ook:De rokende zwangere sterft uit
Lees ook:Wel of geen noten eten tijdens je zwangerschap?
Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!
Lees ook:Sporten tijdens de zwangerschap? Dat durven veel vrouwen niet!
Lees ook:Eten voor twee? Doe maar niet!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vis hartstikke goed voor zwangere vrouwen

  1. Daantje

    Grappig dat zoveel ‘geleerden’ telkens elkaar tegen spreken. Dat is het wel goed en dat weer niet :s

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>