Meisjes steeds vroeger puberteit in

Kinderen lijken steeds minder lang kind te mogen blijven, niet alleen van de omgeving, maar ook van de natuur. Nu lees ik dit weer: Bij een kwart van de achtjarige Amerikaanse meisjes is de puberteit al begonnen, de helft van hen ontwikkelde al borsten op haar negende. Negen jaar! Dat is toch echt veel te vroeg! Ik moet er niet aan denken dat mijn dochter… Nee, vanaf d’r veertiende is prima. Vind ik dan…Ook blijkt uit een Australisch onderzoek dat steeds meer tienermeisjes een E- of F-cup heeft. Ook toonden cijfers aan dat hoewel vrouwen er aan de rest van hun lichaam slank blijven, hun borsten steeds groter worden. De Vlaamse gynaecologe Mireille Merckx vertelt aan gva.be dat dit in België  dit ook het geval is. “Ook steeds meer meisjes krijgen hun menstruatie vroeger, dit komt na de borstvorming. Ik denk dat de puberteit bij hen gemiddeld twee tot drie jaar vervroegd is op enkele generaties tijd.” Dit is echter niet zonder gezondheidsgevolgen. Hoe vroeger je puberteit begint, hoe groter je risico op borstkanker later. Dit maakt ook dat je op volwassen leeftijd grotere borsten krijgt.  De wetenschappers zeggen dat de vervroeging van de puberteit veroorzaakt wordt door synthetische vrouwelijke hormonen die via het milieu in ons eten, drinken in lucht terechtkomen. De meisjes hadden namelijk meer van deze stoffen in hun urine.

Lees ook:Jongens van nu een jaar eerder puber
Lees ook:Puberteit heftiger voor meiden dan voor jongens
Lees ook:Teveel snacken doet kinderen eerder puberen
Lees ook:Steeds meer jongetjes met overgewicht van borsten af geholpen
Lees ook:Lekker gewelddadig en asociaal tijdens puberteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meisjes steeds vroeger puberteit in

  1. prefab homes

    Hi friend, that’s a good website of yours, hope You wont mind adding your page to favorites? Thanks, have a good day!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>