Slechts helft meisjes haalt HPV enting

Van de 12-jarige meisjes die dit jaar zijn opgeroepen om een vaccinatie tegen baarmoederhalskanker te halen, is 53 procent op komen dagen. Dat blijkt uit de eerste landelijke opkomstcijfers van het RIVM.
Dat is natuurlijk weer en veel te weinig. Zo zie je maar weer wat indianenverhalen op internet kunnen veroorzaken. Want dat zijn het, als je het mij vraagt… Van alle 13 tot 16-jarige meisjes die vorig jaar nog niet (volledig) gevaccineerd waren, kwam ongeveer 16 procent alsnog een prik halen.
In totaal zijn 13 GGD’en van de 28 in totaal nu klaar met de eerste vaccinatieronde en konden ongeveer 36 procent van de Nederlandse meisjes de eerste vaccinatie halen. In deze cijfers zijn zowel grote steden als plattelandsgemeenten meegenomen. Tot nu toe is er grote spreiding in de opkomstcijfers tussen de GGD’en, variërend van 40 tot 65 procent. RIVM en GGD Nederland verwachten half mei de totale cijfers over de eerste prikronde te kunnen geven.

Lees ook:Meisjes ingeënt tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:52% meisjes wil baarmoederhalskanker-inenting niet
Lees ook:Rapporten van meisjes beter dan van jongens
Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik
Lees ook:Meisjes van 12 volgend jaar ingeënt tegen baarmoederhalskanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>