Licht sporten tijdens zwangerschap geeft slanke baby

Nee, geen rust nemen tijdens je zwangerschap, maar lekker blijven bewegen. Da’s goed voor jou…en je kind. Licht sporten tijdens de zwangerschap verbetert mogelijk de gezondheid van een kind in de toekomst. Dat zeggen onderzoekers uit Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Allemaal wel een stuk makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk; als je je amper kunt voortbewegen door allerlei kwalen houdt het natuurlijk wel op met sporten. Maar…als het nog lukt gewoon doen dus!Moeders met overgewicht of obesitas krijgen vaker een grotere baby. Dat kan een groter risico zijn voor gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Uit een studie waaraan 84 vrouwen meewerkten die zwanger waren van hun eerste kind, bleek dat vrouwen die meer bewogen tijdens de zwangerschap lichtere baby’s kregen.  Volgens de onderzoekers is er steeds meer bewijs dat de stofwisseling van kinderen al bepaald wordt in de baarmoeder en dat baby’s die relatief zwaar zijn voor hun lengte meer kans hebben op overgewicht of obesitas in de toekomst.
Zwangere vrouwen wordt dan ook aangeraden, als het mogelijk is, regelmatig te blijven bewegen. Voor het onderzoek werd een groep zwangere vrouwen gevraagd wekelijks 40 minuten op een hometrainer te sporten. Dit moesten ze volhouden tot zeker de 36ste week van de zwangerschap. Deze groep kreeg baby’s die gemiddeld 143 gram lichter waren dan de controlegroep. Qua lengte bleek er geen verschil te zijn. Volgens de onderzoekers suggereert dit dat blijven bewegen voorkomt dat baby’s al in de baarmoeder extra vet opslaan.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Lees ook:Sporten tijdens de zwangerschap? Dat durven veel vrouwen niet!
Lees ook:Zomerkinderen sterker en langer
Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!
Lees ook:De rokende zwangere sterft uit
Lees ook:Intensief sporten kan miskraam veroorzaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>