Verbod op roken in auto’s waar kinderen inzitten

Je kunt me met weinig dingen zo verschrikkelijk boos maken als met het roken in een auto waar een kind bij is. Buiten het feit dat het sowieso afschuwelijk is te roken in zo’n benauwde kleine ruimte, heeft je kind er natuurlijk absoluut niet om gevraagd dat jij je zo kansloos laat gaan. Ik juich dan het volgende initiatief van harte toe:  Artsen in Groot-Brittannië pleiten voor een uitbreiding van het rookverbod. Roken in plaatsen waar veel jonge mensen komen, zoals in parken en speeltuinen, maar ook in auto’s en alle andere voertuigen, zou verboden moeten worden, schrijven ze woensdag in een open brief in de krant The Times.De twintig gerenommeerde medici pleiten bij de Britse regering voor een nationale aanpak om niet alleen het roken te verminderen, maar vooral de blootstelling van kinderen aan sigarettenrook, zowel in huis als daarbuiten. Naast een uitbreiding van het rookverbod, wijzen de artsen op onder meer een prijsstijging voor tabak, campagnes en betere waarschuwingen voor de gezondheid.
De artsen, onder wie directeuren van veel medische professionele organisaties, wijzen op de risico’s van meeroken. Volgens de artsen is passief roken een belangrijke oorzaak van ziekte en overlijden van kinderen. The Royal College of Physicians, de koninklijke raad van artsen, wijst erop dat er jaarlijks 9500 kinderen worden opgenomen in het ziekenhuis door de effecten van meeroken.

Lees ook:Rookverbod weerhoudt jongeren van roken
Lees ook:Veel te veel kinderen roken mee met ouders
Lees ook:Kinderartsen in actie tegen rokende ouders! (HOERA!)
Lees ook:Rokende jongeren geven hun leven een minder hoog cijfer
Lees ook:Roken met een kind in de auto: in en in slecht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>