Kinderen poetsen liever met de hand dan elektrisch de tanden

Nederlandse jongeren houden er niet van hun tanden te poetsen met een elektrische tandenborste, zo blijkt uit onderzoek door Aquafresh onder 1000 inwoners van Nederland en België. Ongeveer 83 procent van de jongeren onder de twintig jaar geeft de voorkeur aan de ouderwetse tandenborstel. Mijn kinderen hebben wel een elektrische tandenborstel (opzetstukjes met Mickey Mouse erop op onze elektrische tandenborstel) die ze razend interessant vinden. Het poetst een stuk makkelijker, ze zijn er langer mee bezig alleen….ik vergeet het ding steeds op te laden. Misschien toch maar eens wat frequenter doen, want elektrisch poetsen is bewezen beter.Onder de rest van de ondervraagden was ook een voorkeur voor poetsen met de hand. In Nederland heeft 41 procent een handtandenborstel. In België is de borstel in 53 procent van de badkamers te vinden.  Eén op de vijf (20 procent) van de ondervraagden geeft aan zowel een elektrische- als een handtandenborstel te gebruiken voor wittere tanden.
Uit het onderzoek bleek verder dat de populariteit van mondwater toeneemt. Van de Nederlanders gebruikt 15 procent dagelijks mondwater, tegenover 8 procent in België. In totaal spoelt 53 procent van de Belgen wel eens met mondwater. In Nederland is dit 44 procent.

Lees ook:Bedrijf koppelt tandenpoetsen aan computerspelletje…
Lees ook:Helft kinderen heeft tandbederf
Lees ook:Ouders, poets de tandjes van de kids eens beter!
Lees ook:Laat kinderen niet te snel na het eten tanden poetsen
Lees ook:41% van alle vijfjarigen heeft gaatjes in het melkgebit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>