Dubbel 30 moet kinderen aanzetten tot meer bewegen

We weten het allang: de kinderen van nu zijn couchpatatoes. Ze hangen op de bank, kijken televisie, rommelen wat op de DS of kruipen eens achter de computer. Spelen zoals ze dat ‘vroegah’ deden, zit er niet meer in. En dus komen onze kinderen beweging tekort. Gelukkig zijn er allerlei instanties in Nederland die zich inzetten voor meer beweging en dus gezondere kinderen. Met een klappertjespistool gaf minister Ab Klink van Volksgezondheid  het startsein voor een nieuwe campagne tegen overgewicht. Op publieke en commerciële radio- en tv-zenders zijn de hele maand december spotjes te zien die kinderen ertoe moeten aanzetten meer te bewegen. De mediacampagne Dubbel 30: ‘Doe je ding‘ moet kinderen vanaf zeven jaar overhalen dagelijks minstens tweemaal dertig minuten in beweging te komen. Minister Klink verrichtte de aftrap samen met oud-GroenLinks voorman Paul Rosenmöller, die sinds november zijn schouders heeft gezet onder het Convenant Gezond Gewicht.
Rosenmöller wil dat Nederland over vijf jaar de gezondste jongeren van Europa heeft. Hij wees er maandag op dat kinderen niet alleen goed moeten bewegen, maar er ook op moeten letten dat ze gezond eten. De campagne is een initiatief van de stichting KidsVitaal, waarin de reclamebranche, de levensmiddelenindustrie en het Nederlands Instituut Sport voor Sport en Bewegen (NISB) samenwerken.

Lees ook:Snoepreclames binnenkort verleden tijd?
Lees ook:Nederlands kind eet minder groente en fruit dan rest Europa
Lees ook:Ouders vinden het onnodig hun kind echt gezond te laten leven
Lees ook:Hepatitis B enting nu voor alle baby’s in Nederland
Lees ook:Meisjes van 12 volgend jaar ingeënt tegen baarmoederhalskanker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dubbel 30 moet kinderen aanzetten tot meer bewegen

  1. joop

    Nou, ik zou als kind zijnde maar uitkijken met het actief zijn anders denken ze dat je adhd hebt en krijg je pillen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>