Griepprik geeft eenderde kinderen koortsklachten

Een negatief nieuwtje over de griepprik… Veel kleine kinderen belanden namelijk na een prik tegen de Mexicaanse griep met koorts in bed. Volgens het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb krijgt een op de drie kinderen met koorts te maken. Koorts is een bekende bijwerking van het vaccin, maar het hoge percentage koortsgevallen is wel opvallend. Bij vier kinderen was de koorts zo hoog, dat ze naar het ziekenhuis moesten. Deze week begon de massa-inenting tegen de Mexicaanse griep. De GGD heeft sinds maandag vele tienduizenden kinderen een prik tegen het virus gegeven.

Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik
Lees ook:Kinderen zitten niet op griepprik te wachten
Lees ook:Zwangere vrouwen hoeven dit jaar geen griepprik
Lees ook:Juist kinderen van nul tot vier jaar moeten gevaccineerd worden tegen Mexicaanse Griep
Lees ook:Schoolvakantie niet langer door Mexicaanse Griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>