Vaccinatie Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik

Het nieuws over de Mexicaanse Griep blijft maar stromen… Nu weer het bericht dat kinderen tussen een half jaar en vier jaar die gevaccineerd worden tegen de Mexicaanse griep, enkele maanden moeten wachten voor zij andere vaccinaties krijgen. De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep krijgt voorrang, meldt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Prima! Als dat de beste oplossing is!Het gaat onder meer om de dktp-prik, die beschermt tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Kinderen die een oproep hebben gekregen voor het rijksvaccinatieprogramma kunnen deze prik ‘enkele maanden later’ alsnog halen. Hun ouders worden hiervan per brief op de hoogte gesteld.
Volgens het RIVM levert dit geen gevaar op voor gezondheid van de kinderen. Baby’s krijgen na twee en drie maanden na hun geboorte al inentingen, en die bieden genoeg bescherming. Bovendien komen de ziekten waartegen de dktp-prik beschermt nauwelijks nog voor in Nederland, en is het risico op de Mexicaanse griep groter.
Maandag maakte minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) bekend dat alle kinderen tussen de zes maanden en de vier jaar gevaccineerd moeten worden tegen de Mexicaanse griep. Huisgenoten van baby’s tot zes maanden komen ook in aanmerking voor vaccinatie. Vaccinatie is niet verplicht.

Lees ook:Het najaar wordt prikloos voor gezonde kleine kinderen
Lees ook:Kinderen zitten niet op griepprik te wachten
Lees ook:5% kinderen krijgt herhalingsprik BMR niet
Lees ook:Zwangere vrouwen hoeven dit jaar geen griepprik
Lees ook:Griepprik geeft eenderde kinderen koortsklachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>